Debiteurenbeheer en incassodiensten

Geen enkele ondernemer zit te wachten op niet betalende klanten. Helaas komt dit in de praktijk regelmatig voor. Incassobureaus rekenen in de praktijk vaak hoge kosten door en zijn lang niet altijd effectief.

Debiteurenbeheer begint in eerste instantie bij u als ondernemer, maar als een klant echt niet betaald, staan wij u graag met raad en daad terzijde.
Wij kunnen u optimaal ondersteunen in uw debiteurenbeheer of u te leren hoe dit zelf te doen. Debiteurenbeheer is belangrijk voor de financiële positie van uw onderneming.
Hoe ouder een vordering hoe lastiger het wordt deze op uw klant of wellicht ex-klant te innen. Wij zullen allereerst trachten via een minnelijke weg de vordering uw klant te verhalen.
In de praktijk blijkt dit veelal succesvol, maar soms is het lastiger en weigert een klant te betalen. Dan dient er wellicht een gerechtelijke incassoprocedure plaats te vinden.
Tot een vordering van 25.000 euro heeft u hiervoor geen advocaat nodig en kunnen wij deze procedure voor u afhandelen.
Deze wijze van afhandeling voorkomt hoge kosten en is vaak effectief.

Voordat we hiertoe overgaan zullen we eerst met u een inschatting maken of het werkelijk de moeite waard is deze procedure op te starten, daar de procedure zelf meestal een forse investering is, waarvan u lang niet altijd alle kosten door de rechter vergoed krijgt.
Voor vorderingen hoger dan 25.000 euro, werken we samen met een advocaat, waarbij wij de meeste taken doen, om zo op de kosten van advocaat te besparen.

Debiteurenbeheer en incassodiensten

  • Anders dan de meeste incassobureau, werken wij niet met een percentage van het factuurbedrag. In de regel betekent namelijk een hoger bedrag niet automatisch meer werk. Waarom zou u daar dan wel voor betalen?
  • U levert de openstaande facturen aan, compleet met het door u opgebouwde dossier.
  • Wij gaan de klant aanmanen om zo een reactie van zijn zijde te verkrijgen en te kijken of de facturen al dan niet betwist worden.
  • Mocht dit niet tot succes leiden gaan we over tot het aankondigen van gerechtelijke stappen en met u bespreken wat de kans van slagen is.
  • Als we besluiten over te gaan tot de gerechtelijke weg zullen we de klant dagvaarden en tot een rechtszitting overgaan.
  • U betaalt in dat geval een vaste fee aan ons kantoor voor de dagvaarding en de rechtzitting. De kosten van de rechtzitting en de deurwaarder welke de dagvaarding uitbrengt worden aan u doorbelast, ongeacht of de procedure succesvol is.
  • Voor vragen  neemt u contact op met E. van Gelderen 06 487 724 87. 

Algemene Contactinformatie

06 487 724 87
info@zenadministratie.nl

KvK Utrecht nr. 73596752
Becon registratie belastingdienst 618.810

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.